Sreda, 18.09.2019.

10:55

Rohani: Napad na naftno postrojenje shvatiti kao upozorenje

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao da bi Saudijska Arabija trebalo da shvati nedavni napad dronovima na svoja naftna postrojenja kao upozorenje.

Izvor: Tanjug, Beta/AP

Rohani: Napad na naftno postrojenje shvatiti kao upozorenje
Foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Takođe, kako je dodao ta zemlja bi trebalo da prekine intervencije u Jemenu.

Rohani je to izjavio na sastanku vlade, a u snimku koji je emitovala državna televizija nije se bavio američkim i saudijskim tvrdnjama da Iran stoji iza subotnjeg napada na saudijsku rafineriju i naftno polje.

Rohani je izjavio i da Teheran nije želeo konflikt u regionu i optužio koaliciju predvođenu SAD i Saudijske Arabije da su počeli rat u Jemenu"Nismo želeli konflikt u regionu... Ko je počeo konflikt? Nisu građani Jemena. Saudijska Arabija, Emirati, SAD, određene evropske zemlje i cionistički režim (Izrael) su ti koji su započeli rat u regionu", rekao je Rohani za iranske medije, a prenosi Rojters.

Rohani je dodao da su Huti, napali saudijska naftna postrojenja tokom vikenda "kao upozorenje", posle napada koalicije na bolnice, škole i pijace u Jemenu.

Koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije interveniše u Jemenu od marta 2015, boreći se protiv šiitskih pobunjenika Huta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: