Petak, 09.02.2024.

03:59

Reakcije svetskih medija na intervju sa Putinom: "Korisni idiot", "Počistio pod sa njim", "Želi da pregovara"

Američki novinar Taker Karlson objavio je u ponoć intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a reakcije svetskih medija su bile različite.

Izvor: B92

Reakcije svetskih medija na intervju sa Putinom:
Foto: Profimedia

Karson je ranije, najavljujući intervju, naglasio da je cilj da se čuje i druga strana, a ne samo propaganda zapada.

"Putin rekao Takeru Karlsonu da bi rat u Ukrajini mogao da bude gotov za nekoliko nedelja", naslov je američkog lista Politico.

Ovo digitalno izdanje izdvojilo je Karlsonovo pitanje o mogućnosti mira u Ukrajini, na koje je Putin odgovorio: "Ako zaista želite da zaustavite rat, morate prestati da isporučujete oružje“, misleći na zapadnu pomoć Kijevu. "Biće gotovo za nekoliko nedelja. To je to", zaključio je Putin. .

Al džazira: Rusija ne može biti poražena

"U intervjuu Takera Karlsona, Putin kaže da Rusija ne može biti poražena u Ukrajini", naslov je Al Džazire.

Njujork tajms: Putin pozvao Ameriku na pregovore

"Putin poziva SAD da 'pregovaraju' o Ukrajini u intervjuu Takera Karlsona" naslov je Njujork tajmsa.

BBC: Putin nagovestio da Gerešković može biti oslobođen

"Putin je rekao Takeru Karlsonu da se može postići dogovor o oslobađanju zatvorenog američkog reportera Evana Gerškovića", naslov je Bi-Bi-Si-ja za takerov intervju sa Putinom.

Rolling Stone: Putin obrisao pod Takerom

"Putin je iskoristio Takera Karlsona da obriše pod Kremlja," naslov je magazina Rolling Stone.

Rojters: Putin neće napasti NATO

"Putin je rekao Takeru Karlsonu da Rusija nema interesa da napadne Poljsku ili Letoniju", naslov je Rojtersa koji sumira intervju Takera Karlsona i Vladimira Putina.

Independent: Putin o Istoriji, zatvorenom novinaru i Ukrajini

"Putin govori o Ukrajini, pritvorenom američkom novinaru i istoriji u intervjuu Takera Karlsona", naslov je britanskog Independenta za prenos "uživo" intervjua.

Sa druge strane, Independent je objavljivao i sporedne vesti vezane za ovaj intervju. Pre intervjua, Karlson je privukao kritike jer je otputovao u Moskvu da intervjuiše ruskog lidera, a bivša državna sekretarka Hilari Klinton je bivšeg TV voditelja označila kao "korisnog idiota". Ceo intervju Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom možete pogledati i pročitati na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: