Sreda, 05.05.2021.

11:27

"Nikad nećemo odustati"

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština.

Izvor: Tanjug

Depositphotos, dk_photos

Petković je objasnio da se od toga neće odustati, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu.

On je za današnju "Politiku" rekao da ta apsurdna situacija mora da bude rešena u korist dijaloga i potpisanih sporazuma, ako je međunarodnoj zajednici stalo da dijalog bude nastavljen na ozbiljan i suštinski način.

Upitan da prokomentariše kakva je budućnost dijaloga Petković je kazao da uz svu želju i spremnost Beograda da učestvuje u nastavku dijaloga ne možete, a da se ne zapitate kako da razgovarate sa nekim ko "baca pod noge sve prethodno postignute sporazume i ko se svom snagom zalaže za stvaranje velike Albanije".

"Oni koji godinama podržavaju Prištinu trebalo bi malo više da porade na svojim štićenicima koji se ne rugaju samo Beogradu, već i Briselu.

Pregovaranje i sporazumevanje ima smisla samo ako učesnici u procesu poštuju dogovoreno i ako postoji minimum neophodnog poverenja", zaključio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: