Četvrtak, 05.03.2020.

09:53

Izraelske snage srušile kuće dva osumnjičena palestinska napadača

Izraelske snage srušile su rano jutros kuće dva palestinska napadača optužena da su odgovorna za smrtonosnu eksploziju na Zapadnoj obali prošle godine.

Izvor: Beta/AP

Izraelske snage srušile kuće dva osumnjičena palestinska napadača

Izrael tvrdi da su Valid Hanatšeh i Jazan Magamis bili deo grupe koja je izvela napad u avgustu, ubivši 17- godišnju Izraelku Rinu Šnerb i ranili njenog oca i brata dok su pešačili ka izvoru na okupiranoj Zapadnoj obali.

Buldožerima je srušen jedan dom u gradu Bir Zeit na okupiranoj Zapadnoj obali, a u Ramali su korišćeni pneumatski čekići da se sruše zidovi stana.

Tokom rušenja desetine Palestinaca je palilo automobilske gume i bacalo kamenice i Molotovljeve koktele na izraelske snage.

Vojska je odgovorila sredstvima za rasturanje nereda, kako je navedeno, što obično podrazumeva suzavac i šok bombe.

Izrael tvrdi da je rušenje porodičnih kuća osumnjičenih ekstremista mera zastrašivanja.

Kritičari te taktike smatraju da predstavlja kolektivno kažnjavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: