Ponedeljak, 05.02.2024.

19:27

Protest u istočnom Jerusalimu, okupljeni traže uklanjanje kancelarije UNRWA

Oko 200 demonstranata okupilo se danas ispred kancelarija Agencije za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) u istočnom Jerusalimu.

Izvor: Tanjug

Protest u istočnom Jerusalimu, okupljeni traže uklanjanje kancelarije UNRWA
Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Oni su tražili uklanjanje UNRWA iz tog grada.

Okupljeni su uzvikivali "UNRWA je deo Hamasa", a protest je predvodio aktivista koji nosi zastavu sa logom desničarske grupe "Im Tirzu", prenosi Tajms of Izrael. Grupa je osnovana 2006. godine, a u svom manifestu navodi da joj je cilj "obnavljanje cionističkog diskursa, cionističkog razmišljanja i cionističke ideologije kako bi se osigurala budućnost jevrejske nacije i Države Izrael".

Zapadni mediji prošle nedelje su objavili da su pojedini radnici u UNRWA učestvovali u napadima Hamasa na Izrael 7. oktobra zbog čega je određeni broj zemalja prestao da šalje finansijsku pomoć toj organizaciji.

Prema pisanju Njujork tajmsa, jedan službenik Agencije UN je navodno bio umešan u otmicu žena iz Izraela, drugi je delio municiju, a treći je navodno bio umešan u masakr u kibucu u kojem je ubijeno 97 osoba.

List je objavio dosije koji sadrži optužbe protiv ukupno 12 zaposlenih u UNRWA, nakon čega je Agencija UN otpustila nekoliko članova osoblja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: