Utorak, 03.10.2023.

17:13

Skandalozna izjava nemačkog ministra: Tzv. Kosovo – žrtva genocida, Banjska – Krim VIDEO

Nemački ministar poljoprivrede Džem Ozdemir priprema se za posetu regionu, u okviru koje će obići Moldaviju, Severnu Makedoniju i tzv. Kosovo.

Izvor: Sputnjik

Skandalozna izjava nemačkog ministra: Tzv. Kosovo – žrtva genocida, Banjska – Krim VIDEO
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Najavljujući svoj dolazak osvrnuo se na dešavanja na severu Kosova i Metohije navodeći da je tzv. Kosovo žrtva genocida od Srbije, a Banjsku upoređuje sa Krimom.

U video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X on je obrazložio šta su mu zadaci na ovom mini-putovanju, i tom prilikom se osvrnuo na dešavanja na severu Kosova, predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, ali i Rusije i destabilizacije. Između ostalog, Ozdemir se u obraćanju pita "da li je Kosovo, koje je ponovo pod ogromnim pritiskom Srbije, bilo žrtva genocida koji je došao iz Srbije, od čudnih trupa koje dolaze sa severa i, naravno, nemaju nikakve veze sa predsednikom Srbije".

Uz to, Ozdemir je uporedio Kosovo i Krim.

"Na primer, na Krimskom poluostrvu, tamošnji vojnici prvobitno nisu imali nikakve veze sa gospodinom Putinom", rekao je nemački ministar.

On je dodao i da "znamo ovaj obrazac destabilizacije i na kraju Moldavije, koja je pod ogromnim pritiskom zbog pokušaja Rusije da ojača one koji su prozapadna vlast, koja je protiv korupcije, koja je za ljudska prava, za demokratiju, za slobodu izražavanja, da tamo oslabi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: