Ponedeljak, 03.04.2023.

17:54

Vojska Srbije spremna: Stiže novi kontingent

Pripadnici odeljenja vojne policije iz sastava Vojske Srbije, koji su šest meseci bili angažovani u mirovnoj operaciji UN na Kipru, vratili su se u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Vojska Srbije spremna: Stiže novi kontingent
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Oni su predali dužnost novom kontingentu Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Oni su tokom svog angažovanja uspešno realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Srbiju, kao i obučenost i visoki profesionalizam pripadnika Vojske Srbije.

Odeljenje vojne policije Vojske Srbije u mirovnoj operaciji na Kipru je u sastavu britanskog kontingenta i izvršava širok spektar zadataka, uključujući i sprovođenje istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija i pratnju veoma važnih ličnosti, a u obavljanju vojnopolicijskih poslova sarađuje sa lokalnim policijskim snagama.

Osim odeljenja vojne policije, Vojska Srbije trenutno u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji. Prethodno je, od 2011. do 2018. godine, angažovala jedinicu ranga pešadijskog voda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: