Ponedeljak, 02.09.2019.

13:10

Rusija NATO-u predložila moratorijum o raspoređivanju raketa

Rusija je predložila članicama NATO-a moratorijum o raspoređivanju raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnjik

Rusija NATO-u predložila moratorijum o raspoređivanju raketa
EPA/YURI KOCHETKOV

On je govorio pred studentima ruskog Univerziteta za međunarodne odnose MGIMO.

Kako je naveo šef ruske diplomatije, predsednik Putin je naglasio da Rusija neće „postavljati takve rakete srednjeg i kratkog dometa u regionima sveta, gde neće biti sistema američke proizvodnje“.

"Ako se SAD uzdrže od raspoređivanja raketa u Evropi ili Aziji, mi nećemo napraviti isti takav korak. To je ozbiljan predlog. U suštini, moratorijum, dobrovoljni moratorijum, koji smo već predložili članicama NATO; predložili smo da se kolektivno pridruže tom moratorijumu. Oni, za sada, na to nisu pristali", dodao je on.

Ranije je ruski lider Vladimir Putin izjavio da su SAD režirale propagandnu kampanju, optužujući Rusiju za kršenje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, kako bi sakrili svoje planove o napuštanju sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: