Lavrov: Kijev ne da prolaz za pomoć

Rusija doprema humanitarnu pomoć na jugoistok Ukrajine uz pomoć proruskih pobunjenika, jer je Kijev odbio da nam to dozvoli, izjavio Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2014.

14:30

Default images

"Krajem maja smo podneli zvaničan zahtev (ukrajinskim) vlastima za dozvolu za dopremanje takve pomoći i odbijeni smo", rekao je šef ruske diplomatije generalnom sekretaru OEBS-a Lambertu Zanijeru u Moskvi, izvestila je agencija Interfaks.

"Odbijeni smo zvaničnim dopisom i zbog toga obezbeđujemo pomoć postojećim kanalima uz podršku pobunjenika koji su zabrinuti kako njihove žene, deca, očevi i majke izlaze na kraj sa ovim teškoćama", kazao je Lavrov, a preneo AFP.

Šef ruske diplomatije je svaki pokušaj da se zamene delovi mape puta OEBS-a o deeskalaciji krize u Ukrajini novim unilateralnim planovima ocenio kao kontraproduktivan, naveo je Itar-Tas s.

Lavrov je najavio da će Zanier posetiti ukrajinske izbeglice u oblasti Rostov. "Znam da ćete tokom posete oblasti Rostov, posetiti izbeglice iz oblasti Donjecka. Smatram to korisnim", dodao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: