Policija: Ništa novo o Palmeu

Glavni istražitelj ubistva švedskog premijera Ulofa Palmea izjavio je da nema novih tragova koji bi taj zločin povezali sa jugoslovenskom tajnom službom.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

18:21

Default images

"To apsolutno nije ništa novo. Prvu informaciju o tome smo dobili 1988. godine", izjavio je detektiv Stig Edkvist.

Nemački list “Fokus“ je objavio da je u ubistvu Palmea 1986. godine učestvovao čovek povezan sa jugoslovenskom tajnom službom, koji živi u Hrvatskoj, a o čemu je nemačka policija obavestila Šveđane pre dve godine.

"Pogledali smo i tužilac Kerstin Skarp je zaključila da to neće doprineti slučaju. Ukoliko dobijemo više informacija, naravno da smo spremni da to ponovo pogledamo", rekao je Edkvist.

“Fokus“ je naveo da nemačka policija tvrdi da nije dobila odgovor od švedskih kolega, ali je Edkvist izjavio da nije bilo moguće odgovoriti na svaku informaciju.

Palme je ubijen na ulici u Stokholmu 28. februara 1986. godine. U julu 1989. je Kristen Peterson osuđen zbog tog ubistva, ali je kasnije, posle žalbe, proglašen nevinim i umro je 2004. godine.

Prema Edkvistovim rečima, potrebno je pronaći oružje vezano za ubicu, kako bi slučaj bio zaključen.

Policija smatra da je Palmeov ubica koristio revolver "Smit end Veson 357 Magnum", javlja DPA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: