Ugljanin optužuje DS

Predsednik Opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin optužio je Demokratsku stranku za "pljuvanje po muslimanima".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2007.

11:02

Default images

Ugljanin je, povodom optužbi da je izazvao krizu u islamskoj zajednici, koja je kulminirala incidentima ispred džamije Altun- alem, izjavio da su oni koji ga optužuju unazadili taj grad dok su bili na vlasti i time izgubili pravo da se bave politikom.

On je najavio da će se tim povodom obratiti predsedniku Srbije i lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću jer su ti koji ga optužuju birani na izbornoj listi te stranke.

"Neće DS pljuvanjem po muslimanima dokazati proevropsku i proameričku privrženost", rekao je Ugljanin za novopazarsku Regionalnu televiziju.

Ugljanin, lider Koalicije Lista za Sandžak, ne poriče da je među vernicima koji su klanjali proteklih dana ispred džamije Altun-alem najviše bilo aktivista njegove stranke, ali je dodao da je to prirodno jer je 90 odsto građana u tom gradu opredeljeno za tu političku opciju.

Prema rečima Ugljanina, u pravu su vernici koji su klanjali ispred džamije, ali i oni koji su bili u njenom dvorištu. "Svi su oni naši građani i mi ne smemo stvarati frontove i deliti se među sobom, već probleme moramo rešavati razgovorom i kompromisom", kaže Ugljanin.

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužili su pripadnike Ugljaninove stranke da su odgovorni za incidente ispred džamije Altun-alem i razbijanje islamske zajednice.

Ministarstvo vera Srbije pozvalo je juče dve suprotstavljene strane na pomirenje i uzajamno priznavanje i uvažavanje, navodeći da država priznaje postojanje Rijaseta Islamske zajednice Srbije kojom rukovodi reis-ul-ulema Adem Zilkić i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojim rukovodi Zukorlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: