"BiH će kad-tad biti građanska država"

Član Predsedništva BIH Željko Komšić izjavio je danas da BiH i dalje nije onakva "za kakvu smo se borili" i poručio da će BiH "biti građanska država, kad-tad".

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

18:40

EPA/EFE/ANDREJ CUKIC

"Nismo se borili za kantone, entitete, entitetsko glasanje, ovakve domove naroda koji nisu ništa drugo nego mehanizmi blokada u rukama zagrebačkih i beogradskih ekspozitura, putem kojih otimaju najveći deo suvereniteta države Bosne i Hercegovine", naveo je Komšić na Fejsbuku.

On je ocenio da su se svi kompromisi u proteklih 30 godina pokazali promašenim, prenosi Klix.ba.

"Što se više popuštalo i nastojalo ugoditi onima koji političke račune podnose Beogradu i Zagrebu, njihovi zahtevi bili su sve veći i veći, a na kraju su skončali u zahtevima za disolucijom, zahtevima za formiranjem paralelnih institucija, zahtevima za etničkom teritorijalnom reorganizacijom", rekao je Komšić.

Komšić je prozvao i, kako je rekao, "sumnjiva lica" koja su davala podršku secesionistima i separatistima, a izdavala se kao međunarodni prijatelji.

"Bosna i Hercegovina će biti građanska država, kad - tad. Zato se vredi boriti, i ne biti kukavica koja na prvu pretnju ili prek pogled nekog trećerazrednog međunarodnog zvaničnika pristaje na sve što mu se na sto stavi i izvoli na potpis", zaključio je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: