Konkurenti za emitovanje u Beogradu

SOS kanal, TV Metropolis i TV Palma uvereni u specifičnost svojih programa, govorili pred Republičkom radiodifuznom agencijom

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 19.04.2006.

16:27

Default images

Predstavnici privatnih televizija SOS kanal, TV Metropolis i TV Palma, koje su konkurisale za dozvolu za emitovanje programa u Beogradu, izrazili su danas nadu da će Savet Republičke radiodifuzne agencije uzeti u obzir specifičnosti njihovih programa.

Direktor i suvlasnik TV Palma, Miodrag Vujović, ocenio da je i njegova stanica prepoznatljiv "brend", prebacujući odgovornost za emitovanje turbo folka na diskografske kuće, koje to snimaju.
Negirajući da TV Palma ima veze sa TV Jugoskandik i ističući da je nastala po zakonu, kao prva privatna televizija u Srbiji, Vujović je rekao i da je TV Palma bila donedavno u blokadi zbog "stravičnih pokušaja guranja te stanice pod stečaj". Vujović je rekao da TV Palma neće emitovati pornografske sadržaje, kao što je činila ranije.

Direktor SOS kanala Dragiša Kovačević objasnio je razloge zbog kojih želi da doprinese razvoju domaćeg sporta, posebno među mladima. Kovačević je kritikovao način merenja rejtinga gledanosti TV stanica u Srbiji posredstvom piplmetara, navodeći da ima pouzdane podatke da "neistinito prikazuju stanje".

Predstavnici TV Metropolis, čiji je osnivač vlasnik i rektor univerziteta Megatrend Mića Jovanović, najavili su muzičko-obrazovni program, uz smanjenje spotova koji su do sada dominirali.

NVO: Islednički ton razgovora

Četiri nevladine organizacije ukazale su na neprimeren i islednički ton razgovora članova RRA s kandidatima za nacionalne frekvencije.

Centar za mir i razvoj demokratije, Centar za unapređivanje pravnih studija, Beogradski centar za ljudska prava i Inicijativa mladih za ljudska prava navode da se članovi Saveta RRA u razgovorima s predstavnicima medija, kandidatima za nacionalne frekvencije, ponašaju osiono, islednički i ulaze u raspravu o ideološkim opredeljenjima medija čije kandidature razmatraju.

"Članovi Saveta republičke radiodifuzne agencije kao da gube iz vida svoja zakonska ovlašćenja i dužnosti, ispoljavaju nedostatak tolerancije i, poput nekadašnjih ideoloških komisija, ne kriju netrpeljivost prema medijskim kućama čija im se uređivačka politika ne sviđa", navode četiri NVO.

Imenovani članovi UO radiodifuznih ustanova

Savet Republičke radiodifuzne agencije imenovao je članove upravnih odbora javnih radiodifuznih ustanova Srbije i Vojvodine, saopštila je danas RRA.

Za članove UO radiodifuzne ustanove Srbije imenovani su etnolog Dragomir Antonić, profesor Jovan Babić, novinari Slavoljub Đukić i Milica Kuburović, istoričar Predrag Marković, ekonomisti Boško Mijatović i Dušan Stokanović, sportski radnik Dušan Savić i akademik Nikša Stipčević.

Članovi UO radiodifuzne ustanove Vojvodine su novinari Dimitrije Boarov, Đorđe Vukmirović i Ištvan Takač, fizičar Đuro Varga, dramska umetnica Gordana Đurđević Dimić, menadžer Nenad Drašković, reditelj Olivera Šešlija i profesori Bogdan Đaković i Miroslav Egerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: