Haos u Ukrajini: Evakuisane iz Kine zasuli kamenicama, izbio sukob s policijom VIDEO

Ukrajinci evakuisani iz Kine odvedeni su u sanatorijum u gradu Novi Sanžari uz viku demonstranata koji su autobuse zasuli kamenjem.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

20:44

Haos u Ukrajini: Evakuisane iz Kine zasuli kamenicama, izbio sukob s policijom VIDEO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Oko 19:50 h autobusi sa Ukrajincima koji su evakuisani iz Kine su stigli u Novi Sanžari. Kako javlja ukrajinska novinska agencija UNIAN, stanovnici Novog Sanžara pokušali su da spreče prolazak autobusa na putu do sanatorijuma i čak su počeli da ih gađaju kamenicama.

Izbila je i tuča, ali su policajci uspeli da uklone demonstrante i osiguraju prolaz za autobuse sa evakuisanima iz Kine.

Zbog sukoba sa policijom, nekoliko demonstranata je privedeno.

Stiglo je ukupno sedam autobusa sa Ukrajincima iz Kine koji su nosili inhalatore, a vozači su bili u specijalnim zaštitnim odelima.

Podsetimo, mnoge zemlje evakuisale su iz Kine svoje građane zbog epidemije novog koronavirusa koji se proširio iz te zemlje. Novi virus odneo je više od 2.000 života širom sveta, a zaraženo je na desetine hiljada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: