Alijansa za Albance pozdravlja odluku Zaeva

Albanska opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadina Sele ocenila je pozitivnom vest o prevremenim izborima u toj zemlji.

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

16:34

Alijansa za Albance pozdravlja odluku Zaeva
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Kako prenosi portal Plusinfo iz Skoplja, portparol te stranke Flakron Bedžeti rekao je da će sastanak u nedelju partijskih lidera sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim biti prilika za usaglašavanje između stranaka o tome kako će se odvijati izbori proces.

"Nakon jučerašnje vesti da nema datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, danas je dobra vest izjava premijera Zorana Zaeva da će se ići na prevremene parlamentarne izbore", rekao je Bedžeti na konferenciji za medije.

Kako navodi, za njih je takva odluka prihvatljiva.

"Mi smo ubeđeni da je državi potreban novi politički legitimitet. Na izborima će doći političke snage koje imaju kredibilitet da snose odgovornost i u najbrže vreme da se dobije datum", istakao je Bedžeti.

Dodaje i da je njegova stranka spremna za promenu vlasti, jer DUI Alija Ahmetija, politički protivnik Alijanse za Albance, skoro dve decenije u parlamentu predstavlja albanske glasače u Severnoj Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: