Zaev o slučaju "Reket": Svako mora da odgovara

Zoran Zaev, komentarišući video-materijal objavljen na italijanskom portalu "Verita“, istakao je da "istraga mora da otkrije sve detalje“.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2019.

18:15

Zaev o slučaju
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Svako mora da odgovara za svoje postupke. Građani zaslužuju pravdu“, napisao je Zaev nakon objavljivanja video-materijala u kome se čuju razgovori lica koja su osumnjičena ili optužena u predmetima "Reket“ i "Imperija“.

"Verita“ je danas objavila novi video-snimak o slučaju "Reket“ u Severnoj Makedoniji u kome se, tokom telefonskog razgovora šou-mena Bojana Jovanovskog - poznatog kao Boki 13, i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve koja kaže Kamčevu da "ne brine ništa, jer će sve biti okej“.

Bojan Jovanovski i biznismen Zoran Milevski iznudili su od Kamčeva preko milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati njegovo produženje.

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, nakon objavljivanja snimka o iznudi novca na portalu "Verita“ u kome se čuje i njen glas, izjavila je da je "frapirana zbog toga što se njeni postupci kao tužioca dovode u korelaciju sa slučajem 'Reket'".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: