Šta EU kaže nakon hapšenja Marka Đurića

Portparolka EK Maja Kocijančič pozvala je vlasti Srbije i Kosova da pokažu neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2018.

18:57

Šta EU kaže nakon hapšenja Marka Đurića
Foto: GettyImages

Kocijančičeva je rekla za agenciju Beta da sva pitanja od obostranog interesa treba da se rešavaju u okviru dijaloga u Briselu, čiji je krajnji cilj normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

"To su potvrdili Hašim Tači i Aleksandar Vučić tokom sastanka sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini u petak", kazala je ona.

Dodala je da EU žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu koja nisu u skladu s normalizacijom odnosa.

"Očekujemo i od Srbije, koja pregovara o pristupu EU, i od Kosova, koje ima Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da potpuno poštuju slovo i duh sporazuma koje su postigli u dijalogu", navela je Kocijančičeva

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini večeras je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem o situaciji na Kosovu posle hapšenja direktora Kancelarije KiM Marka Đurića.

Mogerini je napisala na Tviteru da žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu.

"Đurić je sada slobodan i na putu nazad", napisala je ona i pozvala na očuvanje mira i dijaloga.

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. Opširnije - OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: