Esports B92.net

Organizacija Immortals zvanično kupila Infinite Esports, vlasnika Optic Gaminga

Iako je ovo vest o kojoj se priča već neko vreme, danas je kompanija konačno iznela svoje saopštenje, iz kojeg saznajemo da je organizacija Immortals zvanično preuzela Inifnite Esports & Entertainement – vlasnika jednog najpoznatijih Esports brednova – Optic Gaming. Ovo je takođe najveća promena vlasništva u istoriji esporta, vredna preko $100 miliona.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ova transakcija i zvanično odobrena od strane Riota i Activiosn Blizzarda, pa će uskoro Immortals Gaming Club dobiti svoje mesto u najjačim Overwatch i League of Legends ligama. Timovi će ipak do kraja sezoni nastaviti da igraju pod imenom Optic Gaming. Pored ta dva tima, oni takođe drže i brazilski CS:GO sastav MIBR, što će ih primorati da prodaju CS:GO sastav Optic Gaminga, kako bi izbegli sukob interesa. Takva situacija se dešava i sa OW ekipom Houston Outlaws, s obzirom da je ekipa Los Angeles Valiant zvanično njihova.

Što se tiče Call of Duty ekipa, izjavili su da tu neće menjati ništa, pošto je sastva Optica već dug niz godina jedan od najpoznatijih u profesionalnoj CoD sceni.

Ovo nije jedini posao ovkave veličine, koji je IGC obavio u 2019. godini, pošto su u maju otkupili brazilsku mečmejking platformu Gamers Club za $30 miliona dolara.

Optic Gaming i dalje ima jednu od najvećih bazi fanova, koja se zove Greenwall, pa je samim tim direktor Immortalsa izjavio da je njegov cilj da nastavi izgradnju Opticovog brenda.

Ostalo

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Ostalo četvrtak 13.06. 17:00 Komentara: 12

Prijaviti se za ESPORTS MOBILE LEAGUE – najveće Clash Royal i Brawl Stars takmičenje na Balkanu

Ukoliko želite da se oprobate protiv najboljih Clas Royale i Brawl Stars igrača, Esports Mobile League je ono što bi trebalo da vas zanima. Upravo je najavljena nova sezona Clash Royal lige, sada pod nazivom Esports Mobile League (EML). Nova sezona je nastavak prethodne lige, Royale Balkan lige, jedinstvene i jedine na ovim prostorima, koja se održala krajem prošle godine.

Ostalo utorak 11.06. 16:55 Komentara: 0

Na Twitch sekciji Artifacta strimuju se filmovi i pornografija

Svi svi već upoznati sa tragičnom pričom najnovije Valve ekskluzive, koja vremenom postaje sve tužnija. Iako su se developeri Artifacta oglasili da su tu na duže staze i da će se potruditi da poprave igru, trenutno stanje igra je komično, ako uračunamo da ta ista sekcija nikada nije bila ovoliko aktivna.

Ostalo subota 1.06. 23:50 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu