Globalni nerf na sve Support heroje–RIP double support meta!

Kako sprečiti double support metu? Napraviti triple support metu! Ovako se šale igrači po društvenim mrežama. Tužan dan za sve Support main igrače. Definitivno će kraj ove 2017. godine ostati upamćen kao “pokolj” nad hilera.

Izvor: Nikola Ranèiæ Klan RUR

Sreda, 29.11.2017.

14:48

Globalni nerf na sve Support heroje–RIP double support meta!

Apsolutno SVI Support heroji u igri dobili su nerf. On se odnosi na -5% na Heal, Damage, Auto-Attack damage i Base HP. Znači svaki oblik lečenja ili štete koju Support heroji mogu da naprave kroz svoje magije, ali i preko talenta nerfovani su za 5%. Čisto da razjasnimo, čak ni Shieldovi koji su neki Support heroji pružali (BW preko talenta, Lucio sa ultyem, Tassadar) takođe su nerofvani. Niko nije ostao izostavljen!

Dolazimo do glavnog pitanja kod ovog patcha – Zašto? Zbog čega se Blizzard odlučio da napravi, u neku ruku, ovako drastične izmene. Definitivno ovo je direktan odgovor na double support metu koja je sada dostigla svoj vrhunac. Naročito na pro sceni, bukvalno nije bilo partije bez dva hilera u njoj. Vrlo dobro znamo da upravo pro igrači/timovi prave metu kakva je nama običnim smrtnicima poznata.

Kako je obično tekao draft: Uvek morate da imate Main tenka. Tu se obično nađe drugi off-tenk/bruiser kao dodatna podrška u toj prednjoj liniji. Naravno, mora da postoji i jedan Support heroj, što ostavlja samo još dva mesta u draftu. Kao što je to bio slučaj u većini mečeva, jedno od ta dva mesta popunjava drugi Support, što ostavlja mesta samo za jednog Assassina. Zbog toga su “hyper carrie” heroji kao što su Valla ili Greymane postali veoma popularni.

Blizzard smatra da će ovaj nerf uspeti da razbije tu double support metu, jer će sada takav tim imati dosta nedostataka. Prvo, potrudili su se da ubiju što je više moguće Wave clear kod svih Support heroja. Zbog toga je kod Rehgara izbačen level 1 talenat Lightning Bond (ovo je inače jedina izmena na svim hilerama, pored ovih standardnih -5%). Znači tim koji se odluči da igra i dalje dva hilera, biće jako oslabljen na ovom polju.

Smanjen Basic damage za 5% odnosi se dodatno na Wave clear, ali mnogo više na team fight potencijal tima koji igra sa duplim hilerom. Što se tiče nerfa na Base Healthe, time žele da skrenu fokus na hilere i eventualno povratak Mage heroja u metu koji su odlični kod nanošenja bursta.

Uspeli smo da saznamo da će noviji heroji, Ana i Alexstrasza, koji nemaju pravi oblilk self-heala potencijalno dobiti tako nešto u budućnosti (još uvek ništa nije zvanično najavljeno). Jer upravo su oni podigli double support metu na još viši nivo, zbog nedostatka načina da održavaju sami sebe u životu. S obzirom da Blizzard pokušava na sve načine da se bori sa ovim trendom, smatramo da je ovo “must” odluka, ako ne žele sami sebi da čine magareću uslugu.

Mišljenja su podeljena. Reddit bruiji o promenama, ali još uvek je rano goviriti bilo šta o ovim izmenama. Ne kaže se za džabe: “Ne sudi knjigu po koricama”. Ove izmene tek su stigle na PTR, dok ih na live serveru možemo očekivati vrlo brzo.

Khaldor koji je uvek surovo iskren, okačio je zanimljiv tweet povodom ovih izmena:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: