Svet

Petak, 08.07.2022.

14:11

Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto

Bugarska državna kompanija Bulgargaz potvrdila je da će gas poskupeti od jula.

Izvor: Biznis.rs

Gas u Bugarskoj poskupljuje 30 odsto
Ilustracija: Depositphotos/photojimdp

Nova cena biće 186,47 bugarskih leva (95,25 evra) po megavat-satu (MWh), prenosi Biznis.rs.

U bugarskom parlamentu održana je sednica zatvorenog tipa, a tokom zasedanja poslanici su razgovarali sa premijerom Kirilom Petkovom i ministrom energetike Aleksandrom Nikolovim o bezbednosti isporuka gasa, javlja Sputnjik.

Detalji sa sednice nisu otkriveni, ali su mnogi parlamentarci kasnije konstatovali da „ukoliko i bude gasa, njegova cena će biti mnogo veća“.

Dan ranije je izvršni direktor kompanije Ljudmil Jocev na sednici komisije za energetiku predložio da se od jula cena gasa poveća 31,5 odsto. On je istakao da je Bugarska obezbeđena gasom za jul i avgust, ali je priznao da zasad nema dogovora za septembar, oktobar i novembar.

Po njegovim rečima, pregovori sa Gaspromom se stalno vode, uprkos prekidu isporuka krajem aprila. Prema njegovim rečima, obnavljanje isporuka iz Rusije zavise od političara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: