Skandal u Eplu - vređao žene u knjizi; Sada je dobio otkaz

Antonio Garsija Martinez više ne radi u Eplu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA, JUSTIN LANE
Foto: EPA, JUSTIN LANE

Ova odluka došla je samo nekoliko sati nakon što su zaposleni u ovoj kompaniji pokrenuli peticiju koja bi istražila njegovo zapošljavanje.

Martinez, koji je ranije bio zaposlen kao produkt menadžer u timu za targetiranje reklama u Fejsbuku, izdao je kontroverznu knjigu o Silicijumskoj dolini u kojoj je izrazio mizogine stavove.

"Duboko smo zabrinuti nedavnim zapošljavanjem Antonija Garsije Martineza", napisali su radnici u peticiji. "Njegove mizogine izjave u njegovoj autobiografiji - poput 'Većina žena u Zalivskoj oblasti San Franciska je meko, slabo, razmaženo i naivno, uprkos tome što tvrde da su sofisticirane, i generalno 'puno s**nja'' - što se direktno kosi sa Eplovim obećanjima o inkluziji i različitosti."

Više od 2.000 zaposlenih je potpisalo peticiju pre nego što ju je The Verge objavio.

Kratko nakon što je peticija počela da kruži kompanijom, Martinezov Slek nalog bio je deaktiviran. Tim za reklamiranje pozvan je na hitan sastanak gde je potvrđeno da Martinez više neće raditi u kompaniji.

U saopštenju koje je dobio The Verge, portparol Epla je rekao: "U Eplu, uvek smo težili ka stvaranju inkluzivnog, gostoprimljivog radnog mesta gde su svi poštovani i prihvaćeni. Za ponašanje koje ponižava ili diskriminiše ljude zbog onog što jesu nema mesta ovde".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu