Lufthanza otkazuje linije ka ex-Yu gradovima, među njima i Beograd

Beograd -- Avio-kompanija Lufthanza suspendovaće tokom zime tri linije ka zemljama bivše Jugoslavije u poređenju sa prošlom godinom.

Izvor: exyuaviation.com
Podeli
Foto: Epa ARMANDO BABANI
Foto: Epa ARMANDO BABANI

Odluku su doneli zbog male potražnje izazvane pandemijom koronavirusa.

Lufthanza neće obnoviti letove između Frankfurta i Zagreba, te Minhena i Ljubljane koji su otkazani od marta. Usluge od Minhena do Beograda biće otkazane krajem oktobra, piše Ex-Yu-Aviation.

Pre globalne krize izazvane pandemijom, nemački avio-prevoznik obavljao je dva leta dnevno između Frankfurta i Zagreba, jedan dnevno između Minhena i Ljubljane, dok je između Minhena i Beograda pružao tri puta dnevno usluge.

Očekuje se da se te tri rute obnove početkom letnje sezone 2021. godine, 28. marta.

Iz Lufthanze su poručili da visok nivo neizvesnosti u globalnom avio-saobraćaju dovodi do toga da su kratkoročna prilagođavanja trenutnoj situaciji na tržištu u duglednoj budućnosti neizbežna.

Od otkazivanja, Kroejša erlajns povećala je broj letova ka Frankfurtu, kojih sada ima 22 nedeljno. Sa druge strane, letova iz Ljubljane i Beograda u Minhen neće biti do leta sledeće godine.

Luftnahza je prošle godine prevezla 206.270 putnika između Minhena i Beograda.

Avio-kompanija će nastaviti da održava ostatak svojih linija ka zemljama bivše Jugoslavije, mada sa manjim intenzitotom. Nastaviće se sa letovima od Minhena do Sarajeva, koji će biti obnovljeni 25. oktobra. Leteće i od Minhena do Zagreba, kao i iz Frankfurta do Beograda i Ljubljane.

strana 1 od 172 idi na stranu