"U ponedeljak kreće gradnja kovid bolnice u Kruševcu"

Beograd -- "U ponedeljak kreće izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obraćanja javnosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/b92
Foto: Screenshot/b92

"Ta bolnica, kao i beogradska kovid bolnica, postaće multifunkcionalne i primaće i bolesnike sa drugim bolestima", kazao je Vučić.

Izgradnja kovid bolnica, prema njegovim rečima, je važna priprema naših kapaciteta za jesen, kada se očekuje sezona gripa i ukrštanje sa koronavirusom, a videli smo na primeru Francuske, Italije i drugih kako to može biti opasno.

"U roku od deset dana počinje obnova i ulaganje u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji. Takođe će na Bežaniji biti dograđena dva onkološka bloka sa dva akceleratora", dodao je predsednik. "Za nas je važno da u ovom trenutku brinemo o našim lekarima i medicinskim sestrama. Moramo da pronađemo način da jedan deo njih zbog prezasićenosti i umora, odmorimo. Moramo im omogućiti odmor, makar na sedam dana, da bi bili pripremljeni za jesen“; objasnio je Vučić.

Rekao je da su primani svi urgentni slučajevi, onkološke i hronični bolesnici. Posebno je pomenuo Onkološki institut, rekavši da po prvi put nemamo listu čekanja na lečenje karcinoma dojke, podsećajući da se ranije čekalo dugo na lečenje.

strana 1 od 170 idi na stranu