Vučić: Ovo je od presudnog značaja Putinovog dolaska

Od presudnog značaja za Srbiju je gasni sporazum koji je postignut prilikom posete Vladimira Putina Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:20

Vučić: Ovo je od presudnog značaja Putinovog dolaska
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Vučić je rekao, obraćajući se javnosti da ne samo da je taj sporazum postignut već je i utanačen dogovor.

Dodao je da je sporazum o gasu, koji je postignut sa Rusijom, od presudnog značaja za Srbiju, jer će omogućiti da se, kada se realizuje u potpunosti podići vrednost naše zemlje.

"Nije Miler slučajno rekao, do 2019, očekuje se konketor, na bugarskoj granici, nešto što ne liči na Južni tok, a bilo bi od suštinskoh značaja. Reč je o ogromnoj investiciji. Mi to nazivamo centralnim gasovodom od 420 kilometara", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, finansiranje će podeliti srpska i ruska strana, ostaje da se vidi u kom obliku.

„To je od ogromnog značaja za napedak Srbije“, ponovio je.

Posle toga, kako je rekao, dolaze druge važnije stvari:

„Idemo na izgradnju gasnog skladišta. To nam daje mogućnost da uvek možemo da intervenišemo na našem tržištu ako dođe do nestašica. Ljudi moraju da znaju da gas nije samo za domaćinstva već i za preduzeća". Kako je rekao, u naerednom periodu treba da se sprovede gasifikacija, što znači da gas može da se odvede do na primer, Leskovca. Posle toga, ističe, dolazi na red i gasna elektrana. "Podigli smo potrošnju gasa na 2, 15 milijardi kubnih metara gasa na godišnjem nivou. Očekujemo da ćemo dođi do 3 milijarde kubnih metara gasa zbog industrijalizacije", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: