"Pasarela će biti globalna atrakcija, a biće i novi parking" VIDEO

Pasarela od Kalemegdana do savskog priobalja biće završena do 15. novembra, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

09:32

Foto: B92

U završnoj fazi je postavljanje oplate za betonsku spiralu koja će oko skulpture poznatih svetskih umetnika Ričarda Deakona i Mrđana Bajića spustiti grad na reku, kazao je Folić za Prvu TV.

On je kazao da će biti uređen ceo plato oko pasarele, čime će se konačno stvoriti prostor da će sa Kalmegdana moći da se siđe do same reke.

Ono što, prema njegovim rečima, pravi najveći problem jeste uporno odbijanje vlasnika restorana Belavista da ukloni potpuno nelegalni objekat koj se nalazi odmah uz pasarelu i ugrožava i požarni put, bez koga neće biti bezbedno koristiti ovaj objekat.

“Taj objekat se nalazi u potpuno zaštićenom području, sa jedne zona Beogradske tvrđave, sa druge zaštićeno priobalje, nadamo se da ćemo do tada to ukloniti”, naveo je Folić.

Kako je dodao, biće izgrađen i parking koji će rešiti problem parkiranja jer svi koji sada dolaze na Kalemegdan mogu da se parkiraju ili na mali parking kod Zoološkog vrta ili u centralnoj gradskoj zoni oko Knez Mihailove.

Folić je naglasio da će pasarela postati globalna atrakcija, jer nije reč samo o infrastrukturnom projektu već i o umetničkom delu zahvaljujući skulpturi koja će biti postavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: