PKS zove, obučite se kao kosultanat za digitalizaciju

"Jedan od prvih koraka ka podršci digitalne transformacije, pre svega malih i srednjih privrednih društava, jeste stvaranje mreže konsultanata", kažu u PKS.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

15:41

PKS zove, obučite se kao kosultanat za digitalizaciju
(Foto: Thinkstock)

Centar za digitalnu transformaciju PKS, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju (GIZ) i Austrijskom privrednom komorom (WKO), raspisao je Javni poziv za obuku sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju.

Kandidati i poslovni konsultanti koji žele da učestvuju u transformaciji poslovanja kompanija u Srbiji, mogu da se prijave na obuku do 4. juna ove godine.

"Jedan od prvih koraka ka podršci digitalne transformacije, pre svega malih i srednjih privrednih društava, jeste stvaranje mreže konsultanata u procesima digitalizacije poslovanja", kažu u PKS.

Nakon obuke, polaznici koji zadovolje kriterijume, imaće mogućnost da postanu "Sertifikovani konsultanti za digitalizaciju", a sertifikat dodeljuje INCITE (austrijska Akademija kvaliteta Udruženja za poslovni konsalting i informacione tehnologije - UBIT).

Rezultati istraživanja Centra za digitalnu transformaciju PKS pokazuju da od 340 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, u sektoru poljoprivrede, metalskom i sektoru usluga, oko 60 odsto nema digitalnu strategiju, dok preostalih 40 odsto ima digitalnu strategiju koja se uglavnom svodi na nabavku računara i korišćenje pojedinih oblika poslovne digitalne komunikacije.

Projekat osnivanja i razvoja Centra za digitalnu transformaciju podržale su Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju, kao i Austrijska privredna komora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: