"Nisam očekivao ovakve uslove, unapređenje posle 4 meseca"

Kompanija Leoni svečano je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obeležila kompletan završetak izgradnje fabrike u Nišu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

12:40

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikoliæ

Ukupna proizvodna površina fabrike je 20.000 kvadratnih metara, vrednosti 22 miliona evra.

Vučić se u fabrici sastao sa rukovodstvom Leonija, a zatim je obišao pogon i porazgovarao sa zaposlenima.

U novom delu pogona, čijom je izgradnjom kompletirana fabrika globalnog proizvođača žica, optičkih kablova i komponenti za autoindustriju, posao će naći 2. 200 ljudi.

Leoni je samo u prošloj godini imao prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvario izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u našoj zemlji za proteklu godinu.

Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ove kompanije iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od 6.000 radnika u našoj zemlji.

Među onima koji već rade u fabrici je i Snežana Ristić iz Niša, koja je u Leoniju zaposlena među prvima, sredinom 2017. godine. Ona je za Tanjug istakla da je zadovoljna uslovima rada, te da u fabrici vladaju timski duh i saradnja.

“Veliki smo kolektiv, a svi smo kao jedno. Preporučila bih svima da se prijave za posao u ovoj fabrici”, rekla je Ristićeva.

Njen kolega 37-godišnji Nišlija Dalibor Jović u fabrici radi od decembra prošle godine i kaže da su uslovi fantastični. “Nisam očekivao ovako dobre uslove, školski centar je uvek otvoren za obuku, a posle četiri meseca već sam unapređen, sa trake sam prebačen na poziciju mustera - koji se bavi izradom prototipova kablova”, rekao je Jović.

Da su uslovi za napredovanje dobri kaže i Aleksandra Vičević, diplomirani hemičar, koja se uspešno prekvalifikovala i upravo mogućnost brze obuke i prekvalifikacije ističe kao važnu prednost kompanije u kojoj radi.

“Velika je mogućnost napredovanja, sistem bezbednosti i higijena su na visokom nivou”, rekla je Vičević i dodala da mladi koji se zaposle u niškoj fabrici imaju mogućnost da odu na usavršavanje u fabrike te kompanije u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: