Efektiva podnela pritužbu zbog postupanja Privrednog suda u Nišu

Udruženje za zaštitu bankarskih klijenata Efektiva uputilo je pritužbu na postupanje Privrednog suda u Nišu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

14:16

Efektiva podnela pritužbu zbog postupanja Privrednog suda u Nišu
(Foto: Thinkstock)

Udruženje apeluje da se preduzmu sve mere radi otklanjanja „kršenja ustavnih postulata u domenu pravosuđa“.

„Postupajući sudija Privrednog suda u Nišu 3 veće u predmetu 3 P.br.784/17 je prekršio postulate kojima se garantuje nezavisnost i samostalnost sudija u domenu sudskog odlučivanja i to na način što je donoseći prvostepenu presudu 3 P.br. 784/17 od 01.02.2018. godine, odnosno njenim dostavljanjem subjektu koji nije stranka u postupku, direktno se svrstao na stranu komercijalnih banaka u svim sporovima koje građani Srbije vode pred sudovima širom Srbije a radi zaštite svojih zakonom garantovanih prava“, navelo je Udruženje u saopštenju.

Kako se dalje navodi, udija je prvostepenu presudu dostavio Udruženju Banka Srbije gde isto udruženje informišu da je odbijen tužbeni zahtev tužioca sa konstatacijom prvostepenog suda „da parnice u sporovima povodom ugovora o bankarskom kreditu privlače veliku pažnju javnosti, posebno i zbog neusklađene i protivurečne sudske prakse domaćih sudova“

Udruženje Efektiva je otpočelo obaveštavanje svih relevantnih subjekata - Ministarstva pravde, Visokog saveta sudstva, Advokatske komore Beograda, Advokatske komore Srbije, Advokatske komore Niša, Vladu republike Srbije, međunarodne institucije koje se bave praćenjem usaglašavanja pravnih normi u postupku približavanja Srbije EU, te putem elektronske pošte više desetina hiljada građana koji su zaštitu svog prava potražili pred sudovima od kojih očekuju primenu zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: