Aktuelno 6

08.05.2024.

17:25

Debitovao BMW M4 CS: Do stotke za 3,2 s! FOTO

Čekanju je konačno kraj. Novi BMW M4 CS je tu, smešten između Competition i CSL verzije. Donosi više snage, manju masu i moćna ubrzanja.

Izvor: B92

Debitovao BMW M4 CS: Do stotke za 3,2 s! FOTO
BMW

Podeli:

Više od godinu dana nakon BMW-a M3 CS, stiže kupe verzija. Motor je isti kao u limuzini, a u pitanju je 3.0-litarski šestocilindarski redni benzinac sa 550 KS (405 kW), uparen sa osmostepenim M Steptronic menjačem i M xDrive inteligentnim sistemom pogona na sva četiri točka.

BMW

Najveći obrtni moment iznosi 650 Nm.

BMW M4 CS iz stanja mirovanja do stotke stiže za 3,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 302 km/h.

BMW

Težina je takođe smanjena. BMW tvrdi da je CS 20 kg lakši u odnosu na M4 Competition zahvaljujući panelima karoserije, poput haube, izrađenim od specijalne plastike ojačane karbonskim vlaknima.

U unutrašnjosti vozila centralna konzola, ručice menjača i razni ukrasni delovi su takođe od lakših materijala.

Standardna M Carbon sportska sedišta su olakšana, a BMW je uspeo i da smanjiu masu izduvnog sistema za 3,6 kg.

BMW

U kombinaciji sa podešavanjem ogibljenja koje je specifično za CS, rezultat je brzi kupe koji suvereno vlada krivinama.

Ne, nije brži na Nirburgringu od CSL-a, ali je neverovatno blizu tog rezultata. BMW je zabeležio zvanično vreme od 7 minuta i 21,99 sekundi, što je približno 1,5 sekundi sporije od CSL-a.

BMW

Da bi pomogao vozačima da izvuku maksimum iz CS-a na trkačkoj stazi, BMW nudi gume za stazu kao besplatnu opciju.

Montiraju se na set M aluminijumskih felni koje se nude u crnoj ili zlatnoj boji, dimenzija 19 inča napred i 20 inča pozadi.

BMW

Ostali detalji CS-a uključuju prepoznatljiv crni enterijer sa crvenim ukrasima, prekriven kožom i alkantarom.

Boje eksterijera na lansiranju su ograničene na Riviera Blue ili Frozen Isle of Man Green, u kontrastu sa detaljima od karbonskih vlakana.

Neizbežno je i CS brendiranje na sedištima, centralnoj konzoli i pragovima vrata, a da ne spominjemo CS oznake na prtljažniku i maski hladnjaka.

Ta velika maska, sada bez klasičnog okvira radi uštede na težini, ima crveni rub koji pomaže da se CS vizuelno razlikuje u odnosu na standardni M4.

Proizvodnja počinje u julu, a isporuke nešto kasnije ove godine. Početna cena automobila je 160.000 evra.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: