Svet 0

08.05.2024.

20:21

Zalihe goriva na izdisaju: Preti zatvaranje bolnica?

Na jugu Pojasa Gaze preostalo je dovoljno goriva pomoću kojeg rade zdravstvene ustanove za tri dana, a danas je odbijena isporuka u ovu oblast, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Izvor: Tanjug

Zalihe goriva na izdisaju: Preti zatvaranje bolnica?
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Podeli:

U saopštenju je navedeno da je jedna od tri bolnice u gradu Rafa, Abu Jusef al-Nadžar, prethodno prestala da radi usled nedostatka goriva, a da je deo opreme iz ove ustanove premešten u terenske bolnice.

''SZO je unapred pozicionirala neke zalihe u skladišta i bolnice, ali bez distribucije pomoći u Gazu, ne možemo održimo našu podršku bolnicama", rekao je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejiesus.

On je istakao da će osoblje SZO, uprkos naređenju o evakuaciji, ostati u ovoj oblasti kako bi pružilo zdravstvene usluge, prenosi Rojters.

Izraelske snage preuzele su punu kontrolu nad palestinskom stranom prelaza Rafa sa Egiptom tokom ofanzive na ovaj grad, gde se nalazi skoro 1,5 miliona ljudi, od čega je najmanje 600.000 dece.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: