Svet 3

08.05.2024.

20:17

Veštačka inteligencija = atomska bomba

Slavni milijarder Voren Bafet prošlog vikenda je ponovno privukao u Omahu mnoštvo svojih obožavatelja koji su slušali njegove reči na godišnjoj skupštini deoničara holdinga Berkshire Hathaway.

Izvor: SEEbiz

Veštačka inteligencija = atomska bomba
EPA/MATTHEW CAVANAUGH

Podeli:

Uspon veštačke inteligencije uporedio je s atomskom bombom.

"Kada smo razvijali nuklearno oružje, pustili smo duha iz boce. AI je nešto slično, čak je i ovde duh već delimično pobegao", rekao je on, prenosi Seebiz.

Pritom vredi napomenuti da je vrednost deoničkih pozicija Berkshire Hathaway-a u prva tri meseca ove godine pala s 354 na 336 milijardi dolara, a holding već ima 189 milijardi dolara u gotovini ili kratkoročnim trezorskim zapisima u svojoj bilanci krajem marta.

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Svet

Nemački lanac supermarketa pod istragom

Mađarska kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja (GVH) je najavila pokretanje istrage protiv lokalne jedinice nemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izveštaju državnog medija MTI.

17:18

20.7.2024.

1 d

Podeli: