Region 0

08.05.2024.

20:02

Plenković potvrdio: Postignut dogovor; Tri resora idu DP-u

Hrvatski premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je da je ta stranka postigla saglasnost sa Domovinskim pokretom o formiranju nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade.

Izvor: Tanjug

Plenković potvrdio: Postignut dogovor; Tri resora idu DP-u
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

"Postigli smo dogovor o strukturi vlade. Tri resora idu DP-u. Osnovaćemo novo ministarstvo - Ministarstvo demografije. To je ključno pitanje i zato smo prvi na nivou EU koji uvode takvo ministarstvo", rekao je Plenković, novinarima u Zagrebu.

Drugi resor je Ministarstvo poljoprivrede, budući da je DP mahom baziran u Slavoniji, a treći resor je Ministarstvo privrede. Član vlade koji bude zadužen za resor demografije biće i potpredsednik nove vlade. "Ova naša vlada imaće više ministarstava nego pre", kaže Plenković i najavio je skupljanje potpisa koji će odneti predsedniku Repubike Zoranu Milanoviću.

Na pitanje da li će lično odneti Milanoviću potpise i zatražiti mandat, Plenković je rekao da o tome nisu razmišljali i da je reč o tehničkom pitanju.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: