Aktuelno 30

08.05.2024.

18:58

Prva nebinarna ličnost koja je ušla u finale ESC: "Ovo je bilo vantelesno iskustvo"

Posle prve polufinalne večeri Pesme Evrovizije, jedna od najpopularnijih tema je irska nebinarna predstavnica Bambi Tag.

Izvor: b92.net/jutarnji.hr

Prva nebinarna ličnost koja je ušla u finale ESC: "Ovo je bilo vantelesno iskustvo"
EPA-EFE/Jessica Gow/TT SWEDEN OUT

Podeli:

Ons je svojim jedinstvenim nastupom podelila gledaoce širom sveta, ali i obezbedila ulazak u subotnje finale.

Tokom konferencije za novinare istakla da je za nju njen nastup bio "ravan iskustvu vantelesnom iskustvu".

"Potpuno sam disocirana i trenutno imam vantelesno iskustvo. Super sam ponosna na sebe. Naš tim je veoma mali, a ja sam samostalni umetnik, i neverovatno je da smo uspeli da dođemo ovako daleko. Naša zemlja nije bila u finalu od 2018. godine, a ja sam prva nebinarna osoba koja se kvalifikovala u finale", rekla je ona.

Njeno sinoćno izvođenje pesme pod nazivom "Doomsday Blue" je dočekano gromoglasnim aplauzom, a sam nastup je podsectio na egzorcizam zbog kruga sveća i pretvaranja da je pevačica angažovana u činu isterivanja demona.

Bambi se i presvukla na bini kako bi otkrila oskudan kostim u bojama trans zastave, a kako sama pevačica tvrdi, to je učinila jer ima "nameru da zauvek govori glasno o pravima trans osoba".

Pored nastupa koji je ličio na obred, kao i satanističkih simbola, na predstavnici Irske bio je primetan i simbol podrške Palestini, na njenom licu.

Ona je na konferenciji za medije nakon plasmana u finale  komentarisala ovaj potez:

"Ja sam za slobodu, pravdu i mir", rekla je Bambi pa dodala da je morala da promeni kostim na kojem je bila poruka "sloboda Palestini".

Podeli:

30 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: