SB pemijerki: Srbija ostvarila dobar napredak

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Sofiji sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom o saradnji.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastanak je održan uoči medjunarodne konferencije "Jače regionalne integracije na Balkanu", koja će biti u Sofiji.

Brnabić i Georgijeva saglasile su se da je Srbija u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući sveobuhvatnim ekonomskim reformama, postigla makroekonomsku stabilnost i uspela da postigne finansijsku konsolidaciju, što je verifikovano napretkom na listi Svetske banke "Duing biznis", saopštila je Vlada Srbije.

Na sastanku se razgovaralo o projektima Svetske banke u Srbiji u infrastrukturi, energetici, zdravstvu, prosveti, reformi javne uprave, razvoju finansijskog sektora i sektora malih i srednjih preduzeća.

Brnabić je predstavila Georgijevoj napredak u sprovođenju programa Svetske banke "Strateški okvir za partnerstvo za period 2016-2020." u čijem su fokusu fiskalna održivost, finansijska i makroekonomska stabilnost i jačanje institucionalnih kapaciteta, navodi se u saoštenju.

Premijerka Srbije je navela da je regionalna saradnja jedan od osnovnih prioriteta njene vlade i da će izgradnja zajedničkog ekonomskog područja na Balkanu povećati privredni rast, smanjiti nezaposlenost i poboljšati životni standard građana.

Brnabić je dodala da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju saradnje s Bugarskom posebno u izgradnji auto-puta Niš-Sofij, kao delu Koridora 10 i rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad.

Vesti

strana 1 od 9230 idi na stranu