Nestle: Uštedeli smo 11.700 t soli

Beograd -- Hrana sa visokim nivoom soli dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Prehrambena industrija, uz institucije, ima važnu ulogu u rešavanju ovog problema.

Izvor: B92
Podeli

Na incijativu kompanije Nestle održan je Okrugli sto o značaju smanjenja unosa soli u ishrani. Cilj je da se podigne svest o javnosti o štetnosti prekomernog unosa ovog minerala.

Industrija, uz javne institucije, ima važnu ulogu u rešavanju problema prekomernog uniosa soli. Kompanija Nestele još je 2005. godine definisala poslovnu politiku o smnjenju javno – zdravstveno osetljivih nutrijenata. U skladu sa tim, kompanija Nestle je smanjila nivo soli u proizvodima za 10 odsto, u poslednjih 8 godina iz kulinarskog portfolija uklonjeno he čak 11.700 tona soli.

"U Nestleu smo prepoznali problem prekomernog unosa soli i smatramo da je naša odgovornost da damo svoj doprinos u rešavanju ovog problema. Renovacije proizvoda, koje su posledica velikih ulaganja u istraživanje i razvoj, deo su naše globalne, ali i lokalne politike", rekla je Aleksandra Malešević, nutricionista kompanije Nestle.

Prema njenim rečima, so se u industriji koristi kao prirodni konzervans koji je važan za održavanje kvaliteta i zdravstvene ispravnosti proizvoda, međutim, dobra vest je i to da se menja izgled na pakovanjima koje podrazumeva transparentno označavanje proizvoda.

Iz Nestlea poručuju da je aktualizacija ove teme od velikog značaja i pozivaju ostale pripadnike prehrambene inudustrije da se aktivno uključe i daju svoj doprinos rešavanju ovog problema.

Opširnije pročitajte u našoj rubrici Zdravlje.

strana 1 od 403 idi na stranu