Svet 1

26.04.2024.

14:05

Bankari, hotelijeri... Ko je sve dao preko 50 miliona dolara za Trampovu kampanju

Pet ključnih donatora je uložilo više od 50 miliona dolara u predsedničku kampanju Donalda Trampa, navodi se u analizi agencije Rojters.

Izvor: Tanjug

Bankari, hotelijeri... Ko je sve dao preko 50 miliona dolara za Trampovu kampanju
Epa/Alessandro Della Valle

Podeli:

Timoti Melon, naslednik bankarske porodice Melon, od 2022. uložio je najmanje 16,5 miliona dolara u organizaciju "Maga", koja je bliska Trampu, a poznato je da je tokom predsedničkih izbora u SAD 2020. godine uložio najmanje 20 miliona dolara u organizaciju "America First Action", koja je takođe povezana s Donaldom Trampom.

Forbs procenjuje Melonovo bogatstvo na 14,1 milijardu dolara, a poznato je da je on istovremeno uložio i najmanje 20 miliona dolara u kandidaturu Roberta Kenedija za predsednika SAD.

Bračni par Ajzak i Lara Perlmuter su uložili više od 10 miliona dolara u Trampovu sadašnju kampanju, a u 2020. su uložili 21 milion dolara u njegovu kandidaturu.

Treća na listi je preduzetnica Linda Mekmejhon, koja je donirala Trampu više od 10 miliona dolara u ovom izbornom ciklusu, a u 2019. i 2020. je uložila više od 15 miliona dolara.

Uspešni hotelijer Robert Bigelou u ovom izbornom ciklusu u organizaciju "Maga" uložio je devet miliona dolara i obećao je da će ukupno uložiti 20 miliona dolara.

Listu zatvara imućna Patriša Dugan, koja je u Trampovu sadašnju kandidaturu uložila više od pet miliona dolara, a ranije je sa svojim bivšim mužem Robertom već davala novac za Trampovu kampanju u 2020.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: