Cena mleka odgovara svima

Beograd -- U narednom periodu na tržištu Srbije treba očekivati stabilne cene i uredno snabdevanje potrošača mlekom i mlečnim proizvodima.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Prema rečima pomoćnika ministra poljoprivrede i trgovine Misloš Milovanović obezebeđene su dovoljne količine mleka i mlečnih proizvoda za domaće tržište, po fer i korektnim cenama i za poljoprivredne proizvođače i za potrošače.

Milovanović je naglasio da je godišnji prosek proizvodnje 1,5 miliona litara i da više od 50 odsto otkupljuju mlekare, što biva prerađeno za domaće i strano tržište.

Pomoćnik minsitara je uzkazao na značaj novih tržišta - Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, sa oko 200 miliona potrošča, gde naši proizvodi nailaze na dobra plasman.

Milovanović je podsetio da šest mlekara iz Srbije ima dozvolu za izvoz u Carinsku uniju, dok Subotička mlekara i kompanija "Nestle" imaju dozvolu za EU.

Prema njegovim rečima, mlekarska industrija je jedna od boljih prerađivačkih grana u Srbiji.

Inače, Nacionalna asocijacija prerađivača mleka (SEDA) potpisala je Protokol o saradnji sa Evropskom mlekarskom asocijacijom, koji ima za cilj podsticaj razvoja mlekarsko-prerađivačkog sektora u Srbiji.

Vesti

strana 1 od 9222 idi na stranu