Sindikate Zastave brine situacija

Samostalni sidnikati Zastave kažu da se plaše „da se pogrešnim političkim potezima zemlja ne dovede u samoizolaciju“.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2008.

17:41

Default images

Sindikati Zastavinih fabrika automobila i kamiona su saopštili da podržavaju napore Vlade Srbije da na miran i demokratski način sačuva Kosovo i Metohiju, ali su istovremeno i izrazili bojazan da se pogrešnim političkim potezima zemlja ne dovede u samoizolaciju.

Kako je saopšteno, sindikati smatraju da povlačenje ambasadora iz nekih zemalja može dovesti do kontramera tih zemalja, a time i do zaustavljanja svih investicija.

"Zato što mnoge firme u Srbiji očekuju privatizaciju, a privatizovana preduzeća se plaše povlačenja vlasnika tih firmi, smatramo da samo ekonomski jaka Srbija može na pravi način da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, a južnu srpsku pokrajinu vrati u okrilje matice Srbije", navedeno je u saopštenju.

Sindikati fabrika automobila i kamiona traže od države da ne povlači nepromišljene poteze koji bi svima doneli nesagledivu štetu. "Tražimo od vlade da se svima nama u Srbiji što pre prezentuje strategija očuvanja Kosova i Metohije", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: