Srbija

Subota, 12.05.2018.

16:53

Pazite, da se letovanje iz snova ne pretvori u noćnu moru

Da se letovanje ne bi pretvorilo u katastrofu, pre puta potrebno je dobro proveriti s kojom i kakvom agencijom se putuje i kakav se ugovor s njom sklapa.

Izvor: Dnevnik

Pazite, da se letovanje iz snova ne pretvori u noćnu moru
(Foto: Thinkstock)

Situacija koje su se dešavale nekoliko godina ranije, kada su putnici, i pored plaćanja aranžmana, ostali kratkih rukava, sada gotovo da nema, značajan deo pritužbi reši se u korist putnika/potrošača, ali opreza nikad dovoljno.

Najveći broj domaćih turista se na destinaciji koju su odabrali dobro provede i bude zadovoljan uslugom i ispunjenjem ugovora jer su pritužbe retke. Naime, u odnosu na ukupan broj putnika, žali se manje od jednog procenta, ali ima i onih koji se s odmora vrate nezadovoljni. Domaći turisti najčešće se žale na kvalitet prevoza i/ili smeštaja, potom zbog udaljenosti smeštaja od mora, ima žalbi vezanih za vodiče, kao i predstavnike agencija.

Uz to, ima i žalbi koje uopšte ne zavise od agencije pa se neki putnici, recimo, žale zbog naplate parkinga ili velikog broja komaraca, čak i nedovoljno slanog mora ili da plaža nije udobna.

Dakle, početak sezone godišnjih odmora je na pragu, mnogi građani već obilaze turističke agencije u potrazi za aranžmanom koji im najviše odgovara. Pritom, naravno, vode računa o tome da, birajući odgovarajuću destinaciju, pronađu i ponudu najbolju za kućni buyet, ali je najvažnije izabrati agenciju koja valjano radi i povesti računa o tome da se ponuda poklapa s onim što putnik želi, piše Dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

8 h

Podeli: