Hrvatska granica: Postignut dogovor

Ranije su iz Udruženje poslodavaca FBiH najavili blokadu graničnih prelaza između Hrvatske i BiH.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2021.

14:05

Hrvatska granica: Postignut dogovor
Ilustracija: Depositphotos, ifeelstock

Nakon današnjeg razgovora sa hrvatskim kolegom, ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, ministar komunikacija i transporta u Veću ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno rešio problem zatvaranja graničnih prelaza.

Takođe, dogovoreno je i da do zvaničnog rešavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano da prelaze preko spornih graničnih prelaza, potvrdio je za ATV ministar Mitrović i dodao da ministarstvo radi na izmenama pravilnika, prenosi Dnevni avaz.

Podsetimo, u pravilniku o prekategorizaciji graničnih prelaza u Hrvatskoj, koji je nedavno donet, Hrvatska je odredila javne saobraćajnice po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz tu zemlju, a u Pravilnik nije uvršćeno pet prelaza sa BiH koji su zatvoreni za prelaz kamiona.

Bosanci presekli, nema više

Zbog svega navedenog u tom pravilniku, Udruženje poslodavaca FBiH je jutros najavilo blokadu graničnih prelaza između Hrvatske i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: