Crnogorci očekuju pad cena nekretnina

Pandemija koronavirusa izvesno će uticati na tržište nekretnina u Crnoj Gori.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 12.04.2020.

15:41

Crnogorci očekuju pad cena nekretnina
Foto: Depositphotos, lianna_s

Za sada, taj uticaj se ogleda u povećanju ponude, a smanjenju potražnje, što bi moglo da rezultira padom cena u narednim mesecima.

Ukoliko se odlučite da kupite stan u Podgorici, za to ćete morati da izdvojite u proseku 1.300 eura po metru kvadratnom. Ako ste ipak bliži odluci da iznajmljujete stan, to će vas koštati između 250 i 300 eura na mesečnom nivou, piše Investitor.

Tržište nekretnina u Crnoj Gori je godinama bilo izueztno aktivno i prometno, međutim, pojava korona virusa doprinela je smanjenjom obimu poslovnih transkacija u prethodnom periodu, kaže za TVCG agent za nekretnine Haris Osmanagić.

Takođe, navodi da je realno očekivati redukciju cena koje su sada aktuelne.

"Do pre mesec dana smo imali situaciju u kojoj je potražnja bila veća od ponude, pa je to doprinelo rastu cena. Sada je situacija skroz drugačija, potražnja je niža, dok je ponuda povećana, pre svega jer je većina zakupaca ostala bez svojih stanara. Najčešće je to situacija u kojoj su studenti iz Podgorice otkazali svoje stanove i vratili se kućama", kazao je Osmanagić.

Osmanagić zaključuje da naredna tri meseca svakako dovode do pada cena na tržištu.

"Vrlo je moguće da u narednom periodu kupci i zakupci mogu povoljnije doći da kvalitetnijih nekretnina", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: