Jaja sa Balkana u Evropi: Izvezeno 302.000 komada iz BiH

Donji Žabar -- Firma za proizvodnju konzumnih jaja Agreks iz Donjeg Žabara izvezla je prve količine od 302.400 komada konzumnih jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU.

Izvor: nezavisne.com
Podeli
Foto: Depositphotos, caldix
Foto: Depositphotos, caldix

Direktor Agreksa Predrag Miličić rekao je Srni da će sledeće nedelje istu količinu jaja isporučiti još jednoj hrvatskoj firmi sa kojom su, takođe, sklopili ugovor.

"Naše su procene da će u ovim prvim mesecima za sada to biti tržište, odnosno fabrike Hrvatske. Uporedo pregovaramo sa još dve fabrike iz Austrije i Italije", istakao je Miličić.

On je podsetio da je Agreks jedina firma u BiH koja je 24. decembra prošle godine dobila zvaničnu potvrdu iz Brisela da je na listi izvoznika jaja za industrijsku preradu iz BiH, te da su početkom ove godine pokrenuli prve poslove, prenose Nezavisne.

On je napomenuo da ovaj poslovni korak za firmu znači mnogo jer su dobili priliku da nastupe na tržištu sa 500.000.000 ljudi, što podrazumeva da su prošli sve provere domaćih i evropskih institucija.

"Tako veliko tržište otvara nam mogućnosti. Planiramo proširenje kapaciteta. Sada imamo kaveznu i proizvodnju u slobodnom držanju, a u ovoj godini se spremamo i za takozvanu fri renč ili natura proizvodnju koja podrazumeva hranjenje kokošaka u potpuno prirodnom ambijentu", istakao je Miličić.

strana 1 od 67 idi na stranu