Novi ponos hrvatske brodogradnje: Brodosplit gradi brod za polarne ekspedicije

Kompanija Brodosplit za američku firmu Kvark ekspedišns gradi tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije, koji će se zvati Ultramarin.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2019.

11:00

Novi ponos hrvatske brodogradnje: Brodosplit gradi brod za polarne ekspedicije
Foto: Depositphotos, Scharfsinn

U saopštenju splitskog brodogradilišta se navodi da će Brod za polarne ekspedicije dužine 128 metara, širine 21,5 metara i težine 13.500 bruto tona zaploviti 2020. godine i da će moći da primi do 200 putnika u prostranim kabinama i javnim prostorima.

"Ultramarin će biti operativna baza za polarne avanture bez premca. Novi brod u rukama najiskusnijeg tima u ekspedicijskoj industriji omogućiće gostima da odu dublje u polarna područja nego ikada ranije, zadržavajući isto poštovanje prema prirodi, što je uvek bila glavna smernica kompanije Kvark ekspedišns", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će gostima biti omogućeno da dožive avanture i izvan broda, a kada se vrate na brod nakon dana provedenog u polarnim istraživanjima, moći će da se odmore i opustite u savremenom prostoru vrhunskog kvaliteta, prenosi SeeBiz.

U saopštenju se navodi da je kompanije Kvark ekspedišns deo Travelopia grupacije, koja okuplja najraznolikiju paletu svetskih kompanija specijalizovanih za avanturistička putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: