Novi ponos hrvatske brodogradnje: Brodosplit gradi brod za polarne ekspedicije

Split -- Kompanija Brodosplit za američku firmu Kvark ekspedišns gradi tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije, koji će se zvati Ultramarin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Scharfsinn
Foto: Depositphotos, Scharfsinn

U saopštenju splitskog brodogradilišta se navodi da će Brod za polarne ekspedicije dužine 128 metara, širine 21,5 metara i težine 13.500 bruto tona zaploviti 2020. godine i da će moći da primi do 200 putnika u prostranim kabinama i javnim prostorima.

"Ultramarin će biti operativna baza za polarne avanture bez premca. Novi brod u rukama najiskusnijeg tima u ekspedicijskoj industriji omogućiće gostima da odu dublje u polarna područja nego ikada ranije, zadržavajući isto poštovanje prema prirodi, što je uvek bila glavna smernica kompanije Kvark ekspedišns", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će gostima biti omogućeno da dožive avanture i izvan broda, a kada se vrate na brod nakon dana provedenog u polarnim istraživanjima, moći će da se odmore i opustite u savremenom prostoru vrhunskog kvaliteta, prenosi SeeBiz.

U saopštenju se navodi da je kompanije Kvark ekspedišns deo Travelopia grupacije, koja okuplja najraznolikiju paletu svetskih kompanija specijalizovanih za avanturistička putovanja.

strana 1 od 70 idi na stranu