Cane Subotić gradi hotel u C. Gori

Podgorica -- Srpski biznismen Stanko Subotić Cane planira da sagradi hotel sa šest zvezdica na Svetom Stefanu vredan 20 miliona €.

Izvor: Tanjug
Podeli

Subotićev hotel, za čiju gradnju je kupljena zemlja pored ekskluzivne Vile Montenegro, u mestu Sveti Stefan, imaće 40 ekskluzivnih apartmana sa svom pratećom opremom, piše podgorička štampa.

Subotić je predložio da se Crna Gora okrene razvoju elitnog turizma i da na taj način privuče visokoplatežnu klijentelu.

On je kazao da je njegova kompanija Futura Montenegro zainteresovana i za kupovinu i objedinjavanje crnogorskih distributivnih kuća, koje se bave legalnom prodajom cigareta i novina, među kojima je i državni Duvankomerc.

"Trenutno pregovaramo sa svim crnogorskim distrubuterskim kućama. Sa njima se dobro poznajemo, pošto sve te kuće imaju saradnju sa beogradskom Futurom", rekao je Subotić.

On i medijski koncern WAZ zajedno u Srbiji imaju kompaniju Futura plus, koja se bavi distribucijom i maloprodajom. WAZ je u Crnoj Gori kupio polovinu akcija podgoričkog lista "Vijesti", a saopštio je da je zainteresovan i za kupovinu dela akcija "Dana" i "Pobjede".

"Cilj nam je da poput zemalja regiona i u Crnoj Gori stvorimo mnogo savremeniju distribitivnu mrežu i maloprodaju sa širokim dijapazonom usluga, na mnogo većem nivou nego što to sada pružaju ovdašnji distrubuteri i maloprodavci", kazao je Subotić.

Poljski ekonomski časopis "Vprost" objavio je da je Stanko Subotić na 86. mestu liste od 100 najbogatijih ljudi jugoistočne Evrope.

Subotić poseduje kompanije u Srbiji, Francuskoj, Rusiji i Grčkoj, a firme se pretežno bave distribucijom i maloprodajom bezalkoholnih pića, energetskih napitaka i sportske opreme.

Vlasnik je vinarije u Francuskoj, koja proizvodi vino Lui Max, čija se cena u zapadnoevropskim prodajama kreće oko 500 evra za litar. Njegov kapital procenjuje se na 650 miliona evra, piše taj list.

Vesti

strana 1 od 57 idi na stranu