Na ivici uvođenja vanrednog stanja: Abe najavio ogromnu finasijsku pomoć

Japanski premijer Šinzo Abe obećao je veliku pomoć bez presedana kako bi se ekonomija zaštitila od posledica pandemije koronavirusa.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

12:51

Na ivici uvođenja vanrednog stanja: Abe najavio ogromnu finasijsku pomoć
Foto: Depositphotos, denisismagilov

On je upozorio da je zemlja na ivici uvođenja vanrednog stanja pošto se zaraza pojavila i u Tokiju.

Kako prenosi Rojters, na konferenciji za medije koju je prenosila nacionalna televizija, on je rekao da će biti preduzete "ogromne, snažne mere", veće nego one za prevazilaženje finansijske krize 2008. godine.

Agencija navodi da Abe planira izdvajanje 135 ili više milijardi dolara za prevazilaženje krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Japanski premijer je rekao i da se Japan, i pored porasta obolelih, za sada dobro drži, ali je upozorio da je u svakom trenutku moguće brzo širenje zaraze, mada još nije za proglašavanje vanredne situacije.

On je, takođe, najavio planove za odobravanje leka Avigan, koji se dobro pokazao u lečenju korona virusa.

Broj zaraženih u Japanu popeo se na 1.400, a umrilih na 47, ne uključujući one na kruzeru koji je bio u karantinu prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: