Automobili

Nedelja, 18.02.2024.

09:41

Kraj za dve moćne Alfe

Ali uskoro stižu električni naslednici.

Izvor:

Kraj za dve moćne Alfe
Foto: Alfa Romeo promo

Auto-industrija se menja, a to podrazumeva i temeljnu promenu politike proizvodnje. Zaljubljenici u sportske automobile uskoro će se oprostiti od Alfa Romea Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio.

Ovo je saopštio Lari Dominik, viši potpredsednik Alfa Romea i Fiata. Proizvodnja ova dva modela okončaće se u junu. Ovo nije kraj deteline sa četiri lista na automobilima marke Alfa, ali će ona u budućnosti krasiti električne sportske modele.
Foto: Alfa Romeo promo
Podsećanja radi, dva sjajna automobila koja odlaze u istoriju pokreće 2.9-litarski V6 motor sa dva turbo punjača i 510 KS. Zvuk je spektakularan, a u budućnosti će ga zameniti - tišina.

Naime, prve najave šefa Alfa Romea Žan-Filipa Imparata sugerišu da će električna limuzina sa više od 1.000 KS zameniti sadašnju Giuliu Quadrifoglio. Nova električna Giulia će imati 350 KS u osnovnoj verziji, Veloce će imati 800 KS, a Quadrifoglio više od 1000 KS.

Auto će biti postavljen na Stellantisovu STLA Large mehaničku platformu za električne automobile. Koristiće tehnologiju od 800 volti i mogao bi imati domet od 800 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: