Lamborghini prodao 20.000 Huracana

Najtiražniji Lambo u istoriji predstavljen je 2014. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.04.2022.

09:30

Lamborghini prodao 20.000 Huracana
Foto: Lamborghini

Kada je pre osam godina nasledio do tada najprodavaniji model Gallardo (14.022 primerka), pred Huracanom je bio težak zadatak da dostigne i nadmaši uspešnog prethodnika. Ispostavilo se da je novi model dostojan naslednik Gallarda, pa je danas ubedljivo najprodavaniji Lamborghini u istoriji ovog proizvođača.

Jubilarni, 20-hiljaditi primerak napravljen je za vlasnika iz Monaka. Reč je o vozilu sa STO specifikacijama, koji je pogonjen V10 atmosfercem sa 640 KS (470 kW).

Lamborghini je tokom ovih osam godina na tržište izbacio brojne verzije Huracana, a najnovija je predstavljena polovinom aprila. U pitanju je Huracan Tecnica sa pogonom na zadnje točkove
Foto: Lamborghini
Dizajniran da zauzme poziciju između bazičnog Huracana Evo sa pogonom na zadnje točkove i verzije STO, orijentisane više za vožnju po stazi, Huracan Tecnica je projektovan "da bude zabavan za vožnju i na putu i na ​​stazi", kažu u Lamborghiniju

Tecnica za pogon koristi verziju V10 od 640 KS i 565 Nm, koja pokreće i pomenuti STO.

Automobil 0-100 km/h stiže za 3,2 s

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: