Niko nije savršen: Lamborghini povlači skoro 5.000 vozila

U SAD se sprema opoziv Lamborghini Hurracan-a.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2022.

17:00

Niko nije savršen: Lamborghini povlači skoro 5.000 vozila
Photo: Lamborghini

Prema Nacionalnoj administraciji za bezbednost saobraćaja na autoputevima SAD (NHTSA), opoziv se odnosi na 4.796 vozila Lamborghini Huracan proizvedenih između 2015. i 2020. godine.

Razlog za povlačenje je komponenta koja košta možda tridesetak lipa – mali plastični poklopac. Pomenutim modelima nedostaju čepovi koji pokrivaju horizontalne šrafove za podešavanje kratkog svetla.

Vlasnici bi mogli da pristupe zavrtnjima i eventualno pogrešno poravnaju farove.

Kao rezultat toga, ostali učesnici u saobraćaju bi mogli da budu slepi, što povećava rizik od nezgode. Lamborghini je prepoznao problem u januaru 2020. i zvanično ga prijavio dva meseca kasnije.

Italijanski proizvođač je zahtevao da se ništa ne uradi povodom toga. Skoro dve godine kasnije, vlasti su naredile da se komponenta popravi.

Prema dokumentu NHTSA, poslanici će besplatno postaviti poklopce koji nedostaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: