Novi McLarenov superautomobil zvaće se Artura VIDEO

Britanski proizvođač najavio je da će u prvoj polovini naredne godine predstaviti novi supersportski automobil na hibirdni pogon.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2020.

11:15

Novi McLarenov superautomobil zvaće se Artura VIDEO
Foto: McLaren promo

McLaren je u poslednjih nekoliko godina značajno proširio svoju proizvodnu gamu, pa se od proizvođača koji je praktično imao jedan model u ponudi nametnuo kao rival imenima poput Ferrarija ili Lambirghinija. Novi model, koji će debitovati 2021. godine, poneće oznaku Artura, a imaće hibridni pogon.

Pogonski sistem će se sastojati od novog tvin-turbo V6 benzinca kome će pomagati elektromotor. U McLarenu kažu da će pogonski sklop biti znatno kompaktniji i lakši, a da će zadržati performanse većih V8 jedinica.

Britanci navode i da će Artura moći da se kreće i samo uz pomoće elektromotora, a autonomija na struju biće dovoljna da zadovolji svakodnevne kraće vožnje u urbanim sredinama.

McLaren za sada nije otkrio specifikacije pogonskog sistema, ali se veruje da je u pitanju plug-in hibrid sa preko 600 konjskih snaga, dok bi u čisto električnom modu auto mogao da pređe 30-ak km bez uključivanja benzinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: