Koliko će koštati Alfa Romeo Giulia GTA

Italijanski proizvođač objavio je nove detalje i informacije o ceni ekstremne verzije svoje sportske limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2020.

14:40

Koliko će koštati Alfa Romeo Giulia GTA
Foto: Alfa Romeo promo

Pandemija koronavirusa omela je Alfa Romeo da svetsku premijeru modela Giulia GTA i Giulia GTAm održi, kako to i dolikuje, na jednoj velikoj svetskoj smotri novih automobila - Salonu u Ženevi, ali su ova dva vozila ipak predstavljena online početkom marta.

Iz Italije sada stižu nove vesti o ovim modelima, a među njima je i informacija o cenama.
Foto: Alfa Romeo promo
Kako je saopštio Alfa Romeo, olakšana "civilna" verzija - Giulia GTA, koštaće na italijanskom tržištu od 175.000 evra, dok početna cena modela GTAm, orijentisanog prema kupcima koji uživaju u vožnji po trkačkoj stazi, iznosi 180.000 evra.

Ukoliko vam se ove cene čine preteranim, podsećamo da će Alfa Romeo ukupno napraviti svega 500 primeraka oba modela, a sva vozila će biti numerisana, pa će predstavljati i posebnu vrednost za kolekcionare.
Foto: Alfa Romeo promo
Kupci će moći da biraju između nekoliko verzija klasičnih trkačkih oznaka na spoljašnjosti automobila, ili će jednostavno moći da odaberu jednu od svega tri opcije boja eksterijera: crvenu Rosso GTA, belu Bianco Trofeo ili zelenu Verde Montreal.

Trkačke oznake inspirisane su onima koje su korišćene na originalnoj Alfi GTA, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.
Foto: Alfa Romeo promo
Osim nijansi karoserije, kupci će moći da biraju i boje kočionih "čeljusti", zaštitnog rol-bara u kabini, sigurnosnih pojaseva i štepa na sedištima.

Bez obzira na izgled spoljašnjosti vozila, svim kupcima modela Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm na raspolaganju je 2.9-litarski V6 Bi-Turbo benzinac koji proizvodi 540 KS, odnosno 30 KS više nego u modelu Giulia Quadrifoglio.

Kada je reč o performansama, ova vozila ubrzavaju iz mesta do stotke za svega 3,6 sekundi.
Foto: Alfa Romeo promo
Automobili su opremljeni unapređenim sportskim ogibljenjem, dok su pojedni paneli karoserije izrađeni od ugljeničnih vlakana.

U unutrašnjosti vozila, nekoliko novih detalja privlači pažnju. Tu je pre svega obilato iskorišćena alkantara - na kontrolnoj tabli, panelima vrata, kaseti za rukavice, bočnim stubovima i centralnim delovima sedišta.
Foto: Alfa Romeo promo
Alkantara je još više prisutna u verziji GTAm, gde je zadnja klupa uklonjena, stvarajući prostor za potpuno presvučenu veliku pregradu, koja ima specifične kalupe dizajnirane za držanje kaciga i aparata za gašenje požara.

GTAm se razlikuje i po tome što ima zaštitni "kavez", nema unutrašnje panele vrata, a vrata se otvaraju pomoću kaiša umesto ručke.
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo
Foto: Alfa Romeo promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: